Kom i gang kursus 2019

Program:

Fredag 16. august

16.00 – 19.00 – Morten Raith Louring

Morten Raith Louring, fysioterapeut, pilatesinstruktør, undervist i bevægelse og gymnastik i mere end 30 år, tidl. instruktør for bl.a. Gymnastikhøjskolen i Ollerup, DGI Verdensholdet og hentet inspiration fra mange forskellige bevægelsesgenrer.

Morten skriver:
‘Freaky Friday’ – mobilisering og motivationsboost til dig selv, din træning og din undervisning. Hvor godt kender du dine led? Prøv kræfter med din balance, din koordination og bevæg dig med omtanke. Hjernen er i fokus – så du kan fokusere din måde at bevæge dig på!

Lørdag 17. august

10.00 – 12.00 – Lone Schaadt

Lone Schaadt, fysioterapeut og arbejder på Bispebjerg Hospital. I min kliniske hverdag ser jeg mange patienter med akutte vejrtrækningsproblemer, hvor fokus er på lindring og behandling på en akut afdeling i samarbejde med læger og sygeplejersker. Derudover er jeg tilknyttet lungemedicinsk ambulatorium med speciale i patienter med svær astma og dysfunktionel vejrtrækning. I min fritid er jeg instruktør i Reformer, TRX og Burn & Build.

Lone skriver:
Jeg har gennem nogle år interesseret mig for emnet “dysfunctionel breathing”. Min interesse har bragt mig til Australien og New Zealand, hvor jeg har specialiseret mig via kurser og studiedage.

I min undervisning på “Kom i gang 2019” vil jeg dele noget af min viden, og forhåbentlig gøre det praksisnært, så du kan bruge det i din holdtræning. Indholdet kommer til at se nogenlunde således ud: Normal vejrtrækning, anatomi, rytme, taktslag mm. Dysfunktionel /uhensigtsmæssig vejrtrækning; symptomer, beskrivelse af forskellige mønstre, årsag mm. Behandling/Træning; hvordan og hvad, fokusområder.

12.00 – 13.30 – Generalforsamling & frokost

HUSK! Hvis du tilmelder dig generalforsamlingen, følger der en sandwich med. Tilmelding til Gitte Just Christensen.

13.30 – 15.00 – Monika Mathal Hopland

Monika Mathal Hopland, nyuddannet bevægelsespædagog, Gotvedmassør og Nada Akupunktør. Jeg arbejder som bevægelsespædagog for FOF samt vikarierer på Gotvedinstituttet. Sidste sommer afsluttede jeg min hovedopgave, med fokus på Gotvedgymnastikkens stressreducerende øvelser.

Monika skriver:
Denne undervisning handler om Gotvedgymnastik som stressreducerende. Vi skal bevæge os og afstresse kroppen, både aktivt og igennem afspænding. Vi skal inddrage åndedrættet som er velkendt for Gotvedgymnastik. Helle Gotved var fortaler for det organiske åndedræt og mente at man gennem øvelser skulle stimulere til det naturlige åndedræt. Vi skal aktivere det dybe åndedræt og jeg vil bringe både det mekaniske og organiske åndedræt i spil. Desuden vil jeg komme med eksempler på, hvordan de forskellige åndedræt kan komplementere hinanden. Udover det vil der være mulighed for at blive genopfrisket i velkendt Gotvedbevægelse som bl.a. sving, koordination træning, bækkenbundstræning- stadig med fokus på stressreducering. Denne undervisning byder på masser af bevægelsesglæde, sved på panden og en afstresning af kroppen hvor der er tid til at mærke efter og være i kroppen – Naturligvis ledsaget af en masse nøje udvalgt musik. Kom i behageligt træningstøj!

Søndag 18. august

10.30 – 14.30 – Edith Maria Hornshøj Laugesen (afbrudt af frokost 12.00-12.45)

Edith Maria Hornshøj Laugesen: Gotveduddannet Bevægelsespædagog og massør, GMB Fitness Lead Trainer, Balanced Body Pilates instruktør v. Lotte Paarup, Yoga instruktør v. Charlotte Monrad, Elastic Training instruktør v. Hilde Gudding, samt mange års erfaring som gymnastik og danseunderviser (moderne dans).

Edith Maria skriver:
I samarbejde med GMB Fitness har jeg udviklet denne workshop med fokus på kropsstammen, coremuskulaturen, centeret… kært barn har mange navne 🙂
Du vil opleve at forståelsen af det, der typisk betegnes som kroppens core (dybereliggende ryg og mavemuskler), vil blive anskuet i et større kropsligt helhedsperspektiv.
Størstedelen af workshoppen vil være praktisk orienteret, men vil indledes med et teoretisk oplæg om corens anatomi, samt løbende teoretisk kobling til praksis.
Efter deltagelse på denne workshop får du:
1.) …nogle sjove, nye “core” øvelser med i rygsækken, som inspiration til din undervisning og egen træning.
2.) …et nyt og mere helhedsorienteret perspektiv på kroppens center, og hvordan fokus herpå kan give mening i kropsarbejde og dagligdagsbevægelse i det hele taget – både for dig selv som underviser, og vigtigst, hvordan vi formidler dette til vores holddeltagere.
3.) …øget opmærksomhed på kroppens center og derigennem øget kropsbevidsthed både på egen krop, og inspiration til hvordan vi med små kropslige ”justeringer” kan hjælpe vores holddeltagere til øget opmærksomhed på kroppens core.
NB: Der vil være en del vægt på håndleddene, de fleste øvelser kan dog modificeres så vægten er på underarmene i stedet.
Praktiske oplysninger
Kurset er kun for medlemmer af Gotvedgruppen.

Pris for medlemmer:

1000 kr. for hele kurset (Fredag-søndag)

Fredag: 400,00 kr.

Lørdag 650,00 kr.

Søndag 550,00 kr.

Bankkonto: Merkur Bank Reg.nr. 8401 Konto nr. 116 6943

Tilmeldingsfrist: Torsdag d. 25.07.2019

NB! Du er tilmeldt når du har indbetalt pengene. Kursuslederen tager ikke imod tilmeldinger. I bedes overholde tilmeldingsfristen, da det ellers kan betyde unødvendige aflysninger. Der modtages ikke betaling på selve kurset. Der kan ikke refunderes kursusgebyr efter tilmeldingsfristen, heller ikke ved sygdom.

Det er muligt at få transportgodtgørelse hvis du er tilmeldt hele kurset. Spørgsmål om betaling kan rettes til kasserer Tine Laulund på 4096 6513 eller kropogdans@mail.dk